Risico Management

Hoving consultancy kan u helpen met strategische keuzes en implementatie van uw doelstellingen in uw organisatie. Dit doen wij in de rol van ten eerste adviseur maar kunnen ook het hele proces begeleiden.

Onze visie op risicomanagement

Risico’s horen bij het ondernemen en bij mensen, iedere onderneming, al is het een eenmanszaak of  grote onderneming, commercieel of niet, moet bepaalde risico’s nemen om doelen te realiseren. Als u ondernemer bent en accepteert dat er risico’s zijn in uw tak van ondernemen, dan bent u al een stap verder in het accepteren van risicomanagement. Risicomanagement is niet meer alleen een taak van de accountant of boekhouder maar een taak van iedereen die in de onderneming werkt. Door een risicomanagement traject te starten brengt u risico’s van uw onderneming in kaart om deze te kunnen beperken cq geheel weg te kunnen nemen. Door het beheersen van de risico’s en het bekend worden er van kunt u weer verder met het behalen van de doelstellingen. Wij beginnen met in kaart brengen van diverse risico’s in uw bedrijf en brengen vervolgens een onafhankelijk advies.

Risico’s nemen en beheersen

Risicomanagement gaat niet alleen om het elimineren van risico’s, maar om de risico’s inzichtelijk te maken voor u maar ook uw medewerkers zodat men beter is voorbereidt en daarop kan anticiperen.  Dit houdt in dat we alle facetten van het bedrijf doorlopen om zo op allerlei gebied diverse risico’s in kaart te kunnen brengen. Het doel is dan om zo beter te kunnen reageren op deze risico’s en zelfs te kunnen elimineren. Zo krijgt uw bedrijf weer een gestroomlijnder visie met verbeterde haalbare doelstellingen.

Effectief risicomanagement

Of risicomanagement in uw organisatie ook effectief is, is van meerdere factoren afhankelijk. Risicomanagement moet een permanent proces in de organisatie vormen. De organisatie moet overtuigd zijn van het nut en de noodzaak. En er is een open cultuur nodig om (mogelijke) fouten bespreekbaar te maken. Alleen zo kan risicomanagement slagen en een bijdrage leveren aan het succes van uw organisatie.